Δώστε στα παλιά σας έπιπλα ζωντάνια και λάμψη

Εφαρμόζοντας απλές τεχνικές βαψίματος μπορούμε να δώσουμε στα παλιά ή μεταχειρισμένα έπιπλα ζωντάνια.

Θα πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε την επιφάνεια των παλιών σας επίπλων προτού ξεκινήσετε το βάψιμο.

1. Προετοιμασία: Καταρχάς φορέστε λαστιχένια γάντια (μιας χρήσης) για να προστατέψετε τα χέρια σας και πρόχειρα ρούχα ή ποδιά γιατί είναι πολύ πιθανό να λερωθείτε. Επίσης, βάλτε παλιές εφημερίδες κάτω από το έπιπλο που πρόκειται να βάψετε για να μην λερώσετε το δάπεδο. Καλό θα είναι να εργαστείτε σε εξωτερικό χώρο καθώς οι μπογιές για ξύλο περιέχουν πολλές χημικές ουσίες και έχουν έντονη οσμή.

2. Προμηθευτείτε το κατάλληλο και καλής ποιότητας πινέλο και χρώμα για να βάψετε.
Χρησιμοποιήστε πινέλο 5 εκατοστών για μεγάλες και επίπεδες επιφάνειες, ενώ είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πινέλο λεπτότερο (περίπου 1,5εκ.) για επιφάνειες ξυλόγλυπτες ή με ρωγμές. Η μπογιά είναι ειδική για ξύλο (ρεπουλίνη) και μπορείτε να την επιλέξετε στο χρώμα της αρεσκείας σας. Εάν χρειάζεται να αρραιώσετε την μπογιά, θα χρειαστείτε ειδικό διαλυτικό. Η επιλογή του χρώματος εξαρτάτε από εσάς, να έχετε όμως υπόψη σας ότι για να δείχνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα, καλύτερα να βάψετε το έπιπλο στο ίδιο ή σε παρόμοιο χρώμα. Ωστόσο μπορείτε, εάν θέλετε, να το βάψετε σε οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας, ακόμη και πιο ανοιχτόχρωμο από το ήδη υπάρχον.

3. Καθαρισμός της επιφάνειας: Πριν ξεκινήστετε το βάψιμο, θα πρέπει να βγάλετε από το έπιπλο τυχόν συρτάρια, ράφια και γενικά όλα τα αφαιρόμενα αντικείμενα. Καθαρίστε πολύ καλά όλες τις επιφάνειες. Έπειτα τρίψτε το έπιπλο με ένα γυαλόχαρτο για να γίνει η επιφάνειά σας ομαλή και να απομακρυνθούν τυχόν κηλίδες. Στη συνέχεια, με ένα μαλακό και καθαρό πανί καθαρίστε καλά όλη την επιφάνεια.

4. Απλώστε το χρώμα: Περάστε ένα χέρι χρώματος και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια περάστε ένα δεύτερο χέρι και πάλι το αφήνετε να στεγνώσει. Προσέχετε να μην αφήνετε κενά, αλλά και να μην <<δακρύζει>> το χρώμα στην επιφάνεια του επίπλου. Κάντε το ίδιο με όλα τα κινητά μέρη του επίπλου. Καλό θα είναι στο τέλος να περάσετε ένα χέρι βερνίκι, το οποίο δίνει διάρκεια στο χρώμα και λαμπερό φινίρισμα, αλλά επίσης προστατεύει το ξύλο.

Tips: Το βάψιμο των επίπλων καλό είναι να γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυτά είναι εντελώς στεγνά, χωρίς υγρασία. 

Contact Info

  • K&P Christou
  • 13 Piliou Str, 6037, Larnaca, Cyprus
  • Free Phone: 8000 82 83
  • Telephone: (+357) 24 428 170
  • Fax: (+357) 24 428 190
  • E-mail:info@kpchristou.com